Monday, June 18, 2007

al-Zahhar idag

Dr. Mahmoud al-Zahhar
Utrikesminster i Hamasregering



- Det finns ingen kaos i Gaza idag. Vi har äntligen frid. Vi kan blunda och sova för första gången på länge.

- Vi har gjort vad vi kunnat för att hindra rasande palestinier från att hämnas för gamla oförrätter. Folk har trakasserats, fängslats, torterats och mördats för att de råkade bära skägg. En ung kvinna från släkten Shawwa mördades därför att hon bär Hijab, trots att Shawwas är Fatah-anhängare. De kastade en man från Qunaisa släkten från tjugonde våningen för att han bar skägg, men de visste inte att han tillhörde Fatah.

- Man använde granatkastare mot mitt hus fyra gånger. Man sköt granater mot premiärministerns bostad flera gånger och mot sammanträdesrummet där regeringen var samlad. De kidnappade gymnasister från skolsalarna. De ödelade flera universitet och använde Röda Halvmånens sjukhus som gömställen varifrån de sköt mot folk.

- I högkvarteret för Wiqai-säkerhetstjänsten, (preventive security force) hittade vi fem kroppar i specialgrävda gravar inne på högkvarteret.

- Den enda legitimiteten en palestinsk regering behöver är legitimiteten som det palestinska folket ger. USA:s och Israels stöd räcker inte långt.

- Fatah är kapat. Förrädarna, som nu är på väg att sälja resten av Palestina, har berövat Fatah dess heder och dess historia.
- Det är inte slut än. Det som skedde i Gaza fortsätter idag på Västbanken. Man har bränt det palestinska parlamentets talesmans hus. De kommer att fängsla, tortera och döda, för det har de fått betalt för.

No comments: