Thursday, June 21, 2007

Hur dum får man vara?

...
Ja, vad sa president Abbas i sitt tal? Han talade om Hamas fast han nämnde inte deras namn mer än någon gång. Han talade om dem som "de här", och "de där". Han beskrev dem som kuppmakare och mörkrets krafter. De som vill etablera en "mörkrets emirat" i Gaza. De som svek förtroendet. De som mördade, plundrade, sprängde, saboterade och smidde planer. Det kommer aldrig att bli någon dialog med dem, sa han.
Sen gick han över till att tala om nödvändigheten av en grundlagsändring för att reformera det palestinska parlamentet. Jag har ingen aning om vad det betyder men jag gissar på att han syftar på en grundlagsändring som gör det omöjligt för andra än Fatah och de som går i Fatahs ledband, att någonsin sätta sin fot i det palestinska parlamentet.
Han krävde att Hamas ber palestinierna och "den legitima myndigheten" om förlåtelse för det de gjort. (Jag håller med honom faktiskt. Hur dum får man vara? Att gå och tro att de kunde styra i Palestina efter sin förkrossande valseger förra året!!!)
Sedan talade han om nödvändigheten av ett stopp av utbyggnaden av de israeliska bosättningarna och "den rasistiska muren". Han ville återuppta fredsförhandlingarna med Israel och talade, dumt nog, om de "fördrivna palestiniernas rätt att återvända". (Nu är det hans tur att få sig en skopa: Hur dum får man vara?????)

6 comments:

Anonymous said...

Usch, ännu en arab som stödjer den antisemitiska terrorgruppen Hamas.

Och förresten, "muren" separerar det rasistiska palestinska "samhället" (där juar lynchmördas och där man lär ut judehat) och det vibrerande, demokratiska multi-etniska Israel där alla människor är garanterade lika rättigheter.

Rawias Morra said...

Jag brukar försöka hålla min blogg så fri som möjligt från dumheter, men det här är så skrattretande att jag inte kan låta bli!
Varsågod! Ditt (anonyma) inlägg blev publicerat ändå!

Anonymous said...

hehehehehehehehe....
Rawia..!

det är bättre än någon TV-s underhållnings program..!
Verkligen.
Jag har sett massor av kommentarer där man ser att människor flyger i luften, utan någon koppling med verkligheten.

Anonymous said...

...
och intressant att liknande kommentarer kommer alltid skumt, anonymt, troligen för att dom själva är medvetna om sin dumhet, o går aldrig öppet...!

Rawias Morra said...

Hur som helst Ida,
Jag tillåter inte rasistiska kommentarer eller sådana som kan uppfattas som rasistiska.
Det är politik och mänskliga rättigheter det här ska handla om, inget annat.
Men att påstå att det är palestinierna som är rasistiska och att Isreal en någon sorts vibrerande manick... lite kul faktiskt...

Anonymous said...

Rasismen finns överallt, bland alla grupper, israeler, palestinier, svenskar...
Men kul med kommentaren ovan är att människa är inte ute efter dialog - det syns på direkten.
Personen är ute efter tjafs, gräll, o är av stor behov att töma ut sin aggression någonstans.
man sätter sig ibland på jätte låg nivå för att diskutera med liknande personer fredsfrågor..!

Men du är kul...
På riktigt bra sätt hanterar du alla typer av galningar!

heheheheheheh...