Saturday, June 16, 2007

Azmi Bishara

Azmi Bishara
....
Några ord från Azmi Bishara idag:
"Det är nästan en existentiell fråga, men hur kommer det sig att alla som någon sin gjort motstånd mot Israel, befinner sig i interna strider idag?"
...
"Vi måste enas igen, omedelbart. Det som väst, USA, Israel och EU vill, är ett ledarskap som tigger pengar, ett parlament som inte är mer än en grupp tjänstemän hos dem. De får lite pengar då och då för att administrera folkets angelägenheter och hålla dem nöjda. Men då har vår sak gått förlorad. Allt vi någonsin kämpat för."
...
"Det som händer idag är att palestinierna delas i två delar, en i Gaza, som ska belägras, svältas och krossas, för att statuera ett exempel på hur man inte ska göra, och en annan del, på Västbanken, där pengarna ska flöda, och där man ska vara snäll och lydig mot Israel och USA."
....
"Det har aldrig varit så illa för Palestinierna som idag. Nahr al-Bared bombas, palestinierna i Irak är fullkomligt övergivna av alla, och inte är välkomna någonstans. Palestinierna inne i Israel lär ha röstat på Barak, och Fatah och Hamas slåss på Västbanken, Gaza belägras och isoleras med araberns goda minne..."
...
"Lösningen? Den enda lösningen är en paletinsk enighet omedelbart för att sabotera USA och Israels plan. De vill att vi ska drömma om enighet länge, istället för att kämpa för vår sak."

No comments: