Thursday, June 28, 2007

Fatah spricker

Hanafi, La, "Nej" på arabiska
....
Flera Fatahledare, av andra och tredje rang, har skickats ut idag för att ta hedern av Hani al-Hassan, på grund av det han sa på aljazeeras "Utan Gränser" igår. En del gick så långt att de krävde att Abbas ska avskeda honom och se till att han ställs inför rätta!
...
Det som fattas i det här läget, är lite skam bara. Med vilken rätt ska Abbas, sparka och ställa Fatahs ansvarige för organisation och rekrytering, som ju al-Hassan är, och som var med och byggde upp Fatah från första man till idag, vet jag inte. Dessutom så tror jag att Hani al-Hassan talar för ALLA Fatahs medlemmar utanför Ramallah, de som inte är inräknade i Abbas planer för den hopplöst orealistiska palestinska staten, som förväntas bli till, ingenstans och utan några som helst livsbetingelser. Han talar för de som finns i flyktinglägren, runt om i världen, inte minst.
Vad är som får dessa ignoranta figurer att tro, att de kan ställa inför rätta, varenda kotte, som har en annan mening än det de själva dikterar? Det här är en parodi på demokrati.
...
Det är inte frågan om, utan när, Fatah spricker, igen!

No comments: