Sunday, August 26, 2007

Demografiska bytet är en aning FÖR SMART

Muhammad Baraka, den andre från vänster, hos Abbas


Mahmoud Abbas försäkrade igår lördagen den 25 augusti 2007, ledaren för den Palestinska Demokratiska Fronten för Fred och Jämlikhet, en palestinsk organisation inne i Israel, Muhammad Baraka, att han på inga villkor kommer att gå med på israeliska förslag om det så kallade "Demografiska Bytet" och som innebär att man byter israeliska bosättare mot arabiska medborgare inne i Israel (1948 palestinier) inom ramen för en permanent lösning.

Baraka meddelade att Abbas berättat att Israelerna lade fram ett sådant förslag under senaste mötet med dem, men att han, Abbas, vägrade att diskutera det överhuvudtaget.

Förslaget går ut på att Israel behåller sina bosättare på Västbanken i utbyte mot 400 000 palestinier från palestinska städer och byar som ockuperats 1948.

Baraka uttryckte lättnad, enligt AlJazeera.net över att Abbas står så fast vid sin vägran att behandla ett förslag som går ut på att legalisera bosättarna och underminerar 1948-palestiniernas existens i Israel.

Baraka menar att 1948-års palestinier är ingen fastighet som Israel kan göra sig av med när som helst. Att de har hållit ut i 60 år för att inte fördrivas och förvandlas till flyktingar, inte för att Israel ska göra just det mot dem genom förhandlingar och tal om fred.

.....


Ja, jag måste verkligen uttrycka min beundran för den israeliska påhittigheten. Etnisk rensning och fördrivning mot vad??? Mot bosättarna? Vad har palestinierna för glädje av bossättarna? Det är som att försöka lura en knivhuggen människa att låta kniven sitta kvar i kroppen och istället skära av högerhanden, som utbyte! Smart! För smart dock, den här gången!!!


No comments: