Sunday, August 26, 2007

Han plockade fikon, sköts ner från trädet!

11-årige Mahmoud al-Qarnawi
.....
11-årige Mahmoud plockade fikon igår när israeliska soldter, klädda som palestinier lekte maskerad. De sköt honom med flera skott, tills han föll ner från trädet. Senare fick hans 16-åriga syster dra hans döda kropp på marken, medan hans blod och hjärna rann ut! Läs mer här!

8 comments:

Anonymous said...

Ursäkta, men skäms du inte när du ljuger? Hur ska man kunna lita på vad du säger i fortsättningen? Är det inte lustigt att den jihadvänliga islamistkanalen Al-Jazira är mer balanserad än du, Rawia?

Al-Jazira rapporterar att grannar uppger att pojken dödades i skottväxlingen mellan israeliska soldater och terrorister från Islamiska Jihad. Alltså inte avsiktligen, som du antyder. Pojken var dessutom på besök hos en släkting som var medlem i Islamiska Jihad:

"... an Arab-Israeli boy and a Palestinian fighter were shot dead during an exchange of fire between Israeli security forces and Islamic Jihad fighters in the West Bank.

Mahmoud Karnawi, 13, was visiting a relative, an Islamic Jihad fighter, in Seida near Tulkarem on Friday when Israeli forces encircled the house they were in, sources said.

Neighbours said he was hit in the crossfire."

Borde du inte uppdatera ditt inlägg med denna information?

Mvh
Anders

Rawias Morra said...

Kära Andera!

Jag skäms sannerligen inte för min blog! Du har tillgång till aljazeera, jag har tillgång till över 40 arabiska kanaler som sänder nyheter, varav en åtta stycken dygnet runt! Jag kollar verkligen allt, innan jag skriver.

Jag läste om den här pojken på flera ställen innan jag skrev, men länkade till Maan därför att det är på engelska och därför att Maan var på plats först hos familjen.

Framför alla nyhetskanaler tror jag på det som systern och modern såg med sina egna ögon!

Men, om du känner så för mig blog, behöver du ju inte läsa den överhuvudtaget! Det är ingen som drar dig i örat och tvingar dig att läsa! Läs där det finns information som passar dina värderingar och din smak!

Mvh
Rawia

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Anonymous said...

Jag försökte skriva om det här tre gånger i går, men det var så smärtsamt. Till slut gjorde jag en blogg och jag valde levande barn som illustration för jag kan inte gå in på min egen blogg annars. Bra att du gjorde ett annat val.

Kram,
/Anna

Anonymous said...

För det första vet jag inte om jag skulle kalla Al-Jazeera för en "jihadvänlig islamistkanal". Känner t.ex. kristna palestinier som gärna följer med den.

För det andra tycker jag synnerligen att det är konstigt att en pojkes död kan göras till något mindre dramatiskt för att hans släkting hör till Islamiska Jihad. Faktiskt.

Rawias Morra said...

Tack Pia,

Precis min tanke också! Man kan alltid sätta etiketter på palestinier, etiketter som för vissa gör det legitimt att döda! Barn, gamla, ingen skillnad.

Hur skulle det låta om en palestinier hävdade att det är rätt att döda ett israeliskt barn därför att både hans mamma och pappa har tjänstgjort i den israeliska armén? Förfärligt naturligtvis! Men palestinska liv kan man ta för vilken anledning som helst!

Mvh
Rawia

Rawias Morra said...

För övrigt! Ära för aljazeera som var först med att överhuvudtaget släppa fram israeler att tala och kommentera! De var först och nu tar många andra kanaler efter. Före aljazeera såg man varken israeler i rutan eller hörde hebreiska!

Rawias Morra said...

Anders, eller vad du kommer att heta härnäst...

fler än jag har skrivit om ämnet! Gå och kommentera där är du snäll! Du kan väl sprida din galla lite mer jämnt... för rättivsans skull!