Saturday, July 21, 2007

Abbas: Centralrådet viktigare än parlamentet?



Abbas kallade igår till nya val i Palestina. Nya val kan inte utlysas utan palestinska parlamentets godkännande. Men Abbas menar att palestinska parlamentet inte alls är nödvändig. För honom räcker stödet han fick av det beryktade Centralrådet. Palestinierna rasar världen över.

Vilka sitter på första raden i Centralrådets möte? Jo, Samir Ghoshe, vars PSF, en palestinsk organisation som han VAR ordförande för, inte längre existerar och andra sorgliga figurer som aldrig någonsin offrat om så en tånagel för den palestinska saken.

Men vad värre är, att de medlemmar av Fatahs och PLO:s centralkommitté som Abbas försökte tigga uppehållstillstånd för på Västbanken av Olmert, meddelar att de aldrig vill sätta sin fot i Abbas sorgliga rike.

Dråpslaget levererades av Farouq al-Qaddoumi, Hani al-Hassan, Abu Maher Ghunaim och Muhammad Jihad, som tillhör Fatahs och PLO:s grundare, som känner sig kränkta av Abbas inbjudan och inte har lust att delta i det skådespel han bjuder på.
...
Frågan är, hur tänker Abbas? Om majoritetn av PLO:s och Fatahs grundare anser att han sjunker djupare och djupare i ett hål som han grävt åt sig själv? Om majoriteten av Västbanksborna ångrar att de någonsin tillåtit exilpalestinier som Abbas och hans gäng att återvända? Om ALLA palestinier i exil betraktar honom som förrädare och nykläckt despot? Med vilken rätt påstår han att Centralrådet är viktigare än parlamentet? Varför skrek han igår att Hamas och alla andra "är tvungna att acceptera PLO som den är"? Det vill säga förlamad och kapad av honom själv och hans medhjälpare?
Plötsligt står allt hopp till just sådana som Hani al-Hassan, Farouq al-Qaddoumi och andra, som aldrig lät sig luras av fredsfarsen Oslo med följande avsnitt!

No comments: