Saturday, July 21, 2007

Arabvärldens mest aktade kvinna idag!

Julia Botrus

Av någon anledning framställs konflikten i Mellanöstern som en konflikt mellan judar och muslimer.

Faktum är, att de mest oförsonliga mot Israels förtyck av sina grannar är kristna.

Marcel Khalife är en av arabvärldens största musiker någonsin och hela hans konstnärskap har gått ut på att stötta flyktingar och hyckla korrupta ledare. Goerge Habash, Elisa Khoury, Fader Atallah Hanna, Zyad Rahbani och hans mor Fairouze är bara några få av alla kristna massor som brinner för ett slut på Israels förtryck och ockupation.

Röken steg fortfarande från södra Libanon när Julia Botrus gav sig dit och gjorde en musikvideo, "Mina älskade", som hade ett tal av Hassan Nasrallah till dem som kämpade mot den israeliska armén, som utgångspunkt.

Och man frågar sig aldrig varför denna, arabvärldens mest älskade och respekterade kvinna, en kristen kommunist, ser Nasrallah, en religiös ledare för ett shiamuslimskt parti, som sin andliga fader!

Hela arabvärlden niger när Julia kommer på tal. Hon åkte personligen till prinsen av Qatar för att tacka honom för biståndet som han och Qatar gett Libanon under kriget förra sommaren. Detsamma gjorde hon när hon hälsade på Emiren av Dubai. När hon hälsade på Bashar al-Asad, bad hon om klarhet när det gäller libanesiska politiska fångar i Syrien.

Och det finns idag inte en arabisk kung, prins eller president som skulle drömma om att inte ta emot vår lilla kristna, kommunistiska gigant med den oförsonliga sångrösten!
"Man har ockuperat delar av vårt land sedan femtiotalet. Man stjäl vårt vatten. Man stjäl jord från våra åkrar. Man våldtar vårt luftrum dagligen!"
Nu har Julia samlat 3 miljoner dollar från skivan "Mina älskade" och de ska gå till familjer som förlorat anhöriga under kriget förra sommaren.


4 comments:

Anonymous said...

"Av någon anledning framställs konflikten i Mellanöstern som en konflikt mellan judar och muslimer."

Ja, den verkliga konflikten är mestadels ett inbördeskrig inom islam. På ena sidan mellan fanatikerna och islamisterna som vill leva enligt lagar från 1400-talet, då islam uppfanns. Och på den andra sidan moderna sekulära muslimer, som inser att Koranen måste revideras för att kunna anpassas till modernitet och demokrati, och skiljas från staten.

Jag tror tt vi kommer att få se detta blodiga inbördeskrig fortsätta under de närmaste 50-100 åren, tills endera parten "vinner".

Rawias Morra said...

Nemen, säger du det?

Ryan Ghadban said...

Rickard, är Israel den del av Islam som är fanatisk, och vill leva efter 1400-talet, eller den del av Islam som vill reformera för att anpassas till modernitet?

Jag må ha väldigt fel, men senast jag kollade, var inte israeler muslimer, så att du påstår att Palestinakonflikten är ett konflikt inom Islam mellan sekulära och reformister, är ren förvirring.

Anonymous said...

Självklart är det fel att leva efter lagar som är 1400 år gammla. Vill man göra det så får man göra det, men man ska inte bli tvingad till det.
Israelerna gör inte mycket bättre, dom gör mycket värre, tvingar bort plaestinierna från deras land bara för att deras heliga bok som är 1400år x 2 (och ännu mer) säger att Palestina är deras land.

Folk kan sitta här och tro att majoriteten av muslimerna är fanatiker.. det stämmer inte. Har man bott i väst och följt nyheterna så kan man tro det, Usas propaganda maskiner är inte o leka med. Har all förståelse för er som tror så om muslimer.

Klart att Al Qaida är hjärntvättade fanatiker. Har verkligen gjort det illa för muslimernas rykten. Ska hålla på och spränga oskyldiga överallt i världen. Jag förstår verkligen inte till vilken Gud dom ber till.

Det är skillnad på att försvara sitt land och att spränga oskyldiga turister i Bali.

Men Israelerna då? Vilken gud ber dom till? Självklart talar jag inte om alla Israeler, men majoriteten.. eftersom Israel är ett "demokratiskt" land, och då har majoriteten valt regering.

Hur kan man förtrycka en hel befolkning? Hur kan man fängsla en hel befolkning när man själv råkat ut för detta. Nu kan jag babbla på en hel lista om vad Israel gjort mot oskyldiga människor, men det tänker jag inte göra. Däremot så tror jag att Al-Qaida och Sionisterna ber till samma djävul och kommer att brinna i samma helvette!